בהמשך לפוסט הקודם, שעסק בליווי צעירים למציאת עבודה, בין היתר באמצעות סדנאות בזום כהכנה לשחרור ולאזרחות, חשוב גם לזהות את המרכיבים והפרמטרים אותם תוכלו לשלב ולעדכן בכתיבת מסמך קורות חיים שלכם, מרגע שהשתחררתם וכהכנה לכל ראיון עבודה בכל תחום שתבחרו- גם בתחילת הדרך.
דיוק החיבור שלכם לעולם התעסוקה, לימודים וקריירה יכול להוות עבורכם אבן ראשה משמעותית בבניית החוסן האישי והתעסוקתי שלכם
מתוך שיחות עם צעירים שבאים אלי לייעוץ, אני שומעת שאלות ותהיות עצמיות בנושא, כמו:
- אבל מה כבר הספקתי לעשות עד עכשיו, שאני בכלל יכול לציין במסמך קורות החיים שלי – אם רק עכשיו שתחררתי?
- איך אגרום לעבודה הבאה שלי להגיע אלי?
- מה יעזור לי להציג את עצמי ואת הערך הייחודי שלי במסמך קורות חיים ובראיון עבודה?
1. כתיבה והצגה פרו-אקטיבית וחדשנית המתאימים לעולם העבודה המשתנה
כתיבת מסמך קורות חיים והכנה לראיון עבודה באופן פרו-אקטיבי כוללים את הניסיון והיכולות השימושיים שלכם באופן ש"ירחיב" את הגדרת התפקיד אליו אתם מתמיינים וגם כבר "ידבר" בשפה של הצורך שמחפש המעסיק.
חשוב שתדעו לזקק מהו הערך שאתם מביאים כדי שתוכלו לקשר אותו למי שאליו אתם שולחים ומייעדים את מסמך קורות החיים או אליו אתם מתמיינים בתהליך ראיון העבודה ובעיקר, איך הוא "קורא" לערך הזה בשפה שלו.
כדאי שכל מועמד "יגדיר" את עצמו מחדש, בהסתמך על "ההיסטוריה" שלו ובאמצעות מילים שמתאימות לצרכים של המעסיק.במקביל להרחבת ההצגה האישית של המועמד, הרבה מעבר להגדרה הצרה של תפקידים שעשה וההגדרה של איך קראו להם, הוא גם מגדיר את עצמו באופן שיענה על הצורך של מה שהצד השני מחפש. מראה לו מדוע הוא מתאים לו.
הציגו את עצמכם, באמצעות רשימת מיומנויות , יכולות וכישורים שימושיים שלכם, לצד ניסיון שצברתם באופן שלא ייצמד להגדרה "מסורתית ,"טייטל" או תפקיד/ים שעשיתם.
2. היערכות לקריירות מקבילות / מקורות פרנסה מקבילים
הסתכלות אקטיבית קדימה ושדרוג עצמי כבר בשלב חיפוש העבודה.
במציאות הנוכחית, תכנון תעסוקה וקריירה אינו מבוסס על עקומה אחת, שבה מתחילים בקריירה, מטפסים בסולם, בונים את עצמכם ומגיעים לפסגת הפנסיה המיוחלת- זה קונספט שלא קיים יותר.
היום כדאי להיערך לשילוב של 4 קריירות בו זמנית:
1. הספיחים של התעסוקה הקודמת (כולל תנועות נוער והתפקיד בצבא)
2. זאת שאתם כרגע מתפרנסים ממנה
3. זאת שאתם מתחילים להסתכל קדימה
4.התנדבות לטובת צבירת נסיון ויכולות משלימות
אנחנו נימצאים היום בעולם שבו מיטשטשים הגבולות בין הגדרת מישרה יציבה, "נורמלית" או לימודים שיביאו בהכרח מקור פרנסה מובטח.חשוב להיערך לבנות קריירות שנבנות אחת אחרי השנייה.
3. תחזוק רשת של קשרים מקדמים והצגת המיומנויות הרכות
דמיינו שעכשיו בחדר של המעסיק הפוטנציאלי נשאלת השאלה הבאה: אני צריך מישהו שמנהיג צוות / בעל יחסים בינאישיים מעולים / מסודר ומאורגן את מי אתם מכירים?
התפקיד שלכם זה לדאוג שהשם שלכם יעלה בחדר הנכון. כדי שתעברו את "הסינון", המיון הראשון.
הפנייה האקטיבית שלכם לחיפוש העבודה צריכה להיות דרך חיפוש משרה שכוללת את המיומנויות הרכות שמתאימות לכם, ולווא דווקא שם של תפקיד. (דוגמא למיומנויות רכות: קשר בינאישי, מנהיגות, אסרטיביות, גמישות.)
4. למידה תמידית היא כרטיס הביקור החדש שלכם
כיום זהות מקצועית איננה מספיקה. לא מספיק רק להגדיר את עצמנו באמצעות הגדרת תואר שרכשנו. בעולם שבו קצב התיישנות הידע הוא כל כך מהיר וקיים עדכון תמידי של סוגים של עיסוקים, מיומנויות שנדרשות בתוך מקצוע, מקצועות שכבר אינם רלוונטיים, או לחילופין מקצועות חדשים עם שמות חדשים, שלא היו שם קודם- כל השינוי שחל והקצב המהיר מלמדים שאנחנו לא יכולים להפסיק ללמוד כדי שנמשיך להביא ערך.
עליכם לספר ולהוכיח את היכולת שלכם להישאר רלוונטים בשוק התעסוקה. וזה אומר, שהכשרה עצמית, פיתוח, והתקדמות לעולמות אחרים – הינם באחריותכם, אל תסתמכו על המעסיק שישלח אתכם לכנסים / הרצאות/ לימודים והעשרה. זה הזמן שלכם להתחיל לנהל לייף לונג לרנינג.
5. בחרו עם מי כדאי לכם להתייעץ
כדי להתקדם בתעסוקה ובקריירה צרו סביבכם רשימת אנשים שמהם אתם שואבים השראה או שתוכלו להתייעץ איתם ולבקש מהם שיסייעו לכם ויקחו אתכם למטרות האישיות שלכם בחיים.
6. פתחו מודעות והפגינו הרחבת הגדרה מקצועית שלכם באופן שמודע ל"טכנולוגיה שנוגסת"
היו מודעים לכך שיגיע הרגע שחלק מהתפקיד שלכם , עשוי להיות מוחלף בטכנולוגיה- הפגינו יכולת התאמה לכך. חשיבה מראש. יום אחד, ישימו מכונה, וכל אחד מאיתנו יוחלף. מי שיגיע לראיון וינסח גם את מסמך קורות החיים שלו באופן שמעיד על עירנות ובוודאי שלקיחה ברצינות של נושא הטכנולוגיה שתחליף אותנו – יעיד על עירנותו והיותו האדם הנכון במקום הנכון.
7. בנה את עצמך כ"מותג אישי"
מותג אישי זה הבטחה לערך ייחודי שתוכלו לתת לו ביטוי. הבטחה כי אתם תמיד תוכלו לספק אותו, ערך- כי מישהו צריך אותו, והוא צריך להיות יחסית ייחודי, אחרת זה לא מותג אישי. לכן, בבסיס כל מסמך קורות חיים והכנה לראיון עבודה, חשוב לוודא ולפתח את קיומו של הדבר הייחודי שאתם מביאים איתכם.
מותג אישי יכול לקבל ביטוי בתשובות לשאלות: במה אתם טובים, מה הערך שמייחד אתכם, איזה נסיון מיוחד היה לכם, איזה יוזמות בעבר קידמתם, לאיזה חוזקות אתם נותנים ביטוי.
8. שחררו עצמכם ממחוייבות לתעסוקה וקריירה אחת מהיום והלאה
תפיסת העולם הישנה מסמנת קו לינארי בין לימודים לתפקיד לפנסיה. כיום, בעולם התעסוקה החדש, יש ערבוב בין הכשרות שונות, סוגי עבודה ותפקידים שונים ותקופות של עבודה.
חשוב שתראו בתעסוקה ובקריירה צורה של פיתוח עצמי הכולל חוטים שלא בהכרח האחרים רואים את החיבור ביניהם – אבל אתם דווקא כן.
תתחילו לחשוב מי יכול להעזר בכל המיומנויות והנסיון שצברתם עד כה. תאפשרו לעצמכם ביתר נינוחות וגמישות להתמקד בכיוון שאתם מעוניינים ללכת בו.
כל מקום עבודה פוטנציאלי יעניק לכם יכולות, נסיון וקשרים שאותם תוכלו לקחת הלאה למקום העבודה הבא אחריו.