איך הופכים בעל תפקיד פיננסי בארגון מיומן למצוין?

100 ביחסי אנוש.

מקום העבודה הוא אחת הסביבות היחידות בהן יחסים עם אנשים אחרים נכפים עלינו. אנחנו חייבים לעבוד יחד בחברות וביעילות כדי להשיג את מטרות הארגון.

איך לנווט במערכות היחסים במקום העבודה?

Almost everything will work again if you unplug it for a few minutes. Even you

חשיבות ההכנה המוקדמת לטובת קבלת תמונת מצב מזוויות מבט נוספות מסייעת להגיע לכל שיחה חדים ומשוכללים יותר.

לאחרונה ליוויתי מספר עובדים מתחומי ניהול כספים: חשבות, ניהול כספים, ניהול חשבונות, ביקורת.

להיות מנהל פיננסי הוא אחד ממסלולי הקריירה המאתגרים ביותר: דוחו"ת ניהוליים, דוחו"ת פיננסיים, תזרים מזומנים, רווחיות העסק, משמעות המספרים, מאזן, דו"ח יחסיות ועוד.

מעבר לידע ומיומנות מקצועית, מנהלי כספים נידרשים לעבוד עם מחלקות ובעלי תפקידים שונים בארגון ולעיתים להימצא במצבי קונפליקטים.
כחלק מהגדרת התפקיד הם נמצאים במו"מ מתמשך  שבא לידי ביטוי בשיחות הנעה, שיחות שכנוע, שיחות רתימה, שיחות הרגעה, שיחות ביקורת, שיחות משוב ועוד.

איך מנהלי פיננסים מצליחים בתפקידם?

הסוד הגדול להצלחה בתפקיד של ניהול פיננסי הוא לא רק ידע כלכלי, אלא ובעיקר כישורים בין אישיים.

ומה עושים מנהלים שלא בטוחים שיש להם את הכישורים הבין אישיים הנדרשים ברמה מספיק מפותחת? מגיעים לאימון אישי ובו אנחנו במהלך 5 מפגשים בונים תוכנית מסודרת וסכמתית לעבודה.

על אילו שאלות אפשר לענות במהלך האימון?

במהלך האימון האישי הגיעו אלי בעלי תפקידים מתחום הפיננסים עם שאלות רבות, אך המשותף לרובם היה:

  1. איך לנהל יחסים עם קולגות כשמתחרים על אותו תפקיד.
  2. איך להכנס לתפקיד בניהול כספים בצורה הטובה ביותר
  3. איך אפשר לשדרג את מעמדי בתפקיד הקיים?

בבסיסו של האימון עומדת יכולתו של העובד לראות היכן הוא נמצא היום באופן יחסי למצב הרצוי עבורו, הצפת פערים, הגדרת מטרות קונקרטיות המבוססות על דילמות מחיי היום יום המקצועיים ובעיקר הנחייה כיצד לקבל החלטות.

במהלך האימונים אני עוזרת למתאמנים שלי להיערך, לתכנן, לדעת בדיוק מה רוצים להגיד ולאן הם מעוניינים להוביל את המאזין. אימון אישי, אחד על אחד, מקדם מענה ממוקד לניהול קונפליקטים וניהול דילמות.

אימון קצר מועד לניהול שיחות אישיות אפקטיביות מסייע לפתח חוסן אישי, לשפר את היכולת להתמודד עם אתגרים ודילמות ולספק פתרונות.

6 כובעים שכל בעל תפקיד פיננסי יכול להשתמש בו לטובת הצלחה בתפקיד

אחד הכלים בהם אני משתמשת במהלך האימונים הוא שימוש בחשיבה באמצעות כובעי חשיבה בצבעים שונים (פרופ' אדוארד דה- בונו) העוזר לנו לחשוב על קונפליקט בדרך שונה.

דה- בונו פיתח את שיטת ששת הכובעים כאמצעי להרחבת החשיבה בנושא מסויים. כאשר חושבים על נושא מסויים, יש לחבוש ולהסיר לחילופין שישה כובעים מדומים. כל כובע מדמה סוג אחר של חשיבה ומאפשר להבין טוב יותר את מה שקורה, לתכנן איך לפתור בעיה, לבחור באפשרות הטובה ביותר ולהשביח את ההחלטה שנקבל.

זה לא משנה מה הכובע שאנחנו חובשים בדרך כלל. באמצעות הטכניקה -אנחנו נידרשים לחבוש עוד חמישה אחרים.

הכובע הלבן-מייצג מידע. כשנחבוש את הכובע הלבן נתרכז במידע המצוי בידינו: נתונים, עובדות, וכו'. בנוסף נחשוב מהו המידע החסר לנו וכיצד ואיך עלינו להשיג את המידע הזה.
כשחושבים  בכובע הלבן אומרים: מה שקרה הוא..אני זוכר/ת ש… אני יודע/ת ש..

הכובע האדום-עוסק ברגשות, באינטואיציות. בשעת דיון לא נהוג להתייחס לרגשות, אבל הם מופיעים בין כה וכה. הכובע האדום מביא למודעות שלנו מה אנחנו מרגישים לגבי הנושא ומחייב אותנו לומר מה אנחנו חשים לגבי נושא מסויים. חשיבה בכובע האדום אינה צריכה להיות מנומקת.
כשחושבים בכובע האדום אומרים: מדאיג אותי ש.. אני מרגיש/ה ש.. אני פוחד/ת מ..

הכובע השחור-מייצג את ההשתהות לצורך הערכה. הכובע השחור עוסק באמת ובמציאות: האם זה נכון? האם זה מתאים? האם זה יצליח? הכובע השחור גם מעלה חשדות וסיכונים: ממה עלינו להיזהר? איזה בעיות ייתכנו בהמשך? הכובע השחור חייב להיות מנומק.
כשחושבים בכובע השחור אומרים: לא בטוח/ה שכדאי..זה לא רעיון טוב כי…הבעיה בפתרון הזה היא..החיסרון הוא..

הכובע הצהוב-מייצג את ההיבט החיובי שבדבר. כשנחבוש את הכובע הצהוב ננסה לחפש יתרונות ונקודות חוזק בנושא הנידון. עלינו לפתח את היכולת להפעיל את הכובע הצהוב. "רגישות לתועלת". שאילת שאלות בכל מצב: איזו תועלת מסתתרת כאן, למי ובאילו תנאים? כובע זה קשה יחסית משום שהוא סותר את הטבעי. הנטייה שלנו לחפש את השלילי ואת החריג בכל רעיון. לכן, הכובע הצהוב מצריך זמן רב שבו נחפש יתרונות. הכובע הצהוב הוא כובע ביקורתי וגם הוא צריך להיות מנומק.
כשחושבים בכובע הצהוב אומרים: מה שטוב ברעיון הזה הוא…היתרון הוא..

הכובע הירוק-מייצג את החשיבה היצירתית. כשנחבוש את הכובע הירוק נחפש רעיונות חדשים. נחפש חלופות, קיימות וחדשות, שיפורים ואפשרויות חדשות.
כשחושבים בכובע הירוק אומרים: יש לי רעיון חדש, כדי לפתור את הבעיה אני מציע/ה ש…

הכובע הכחול-מארגן את החשיבה. הכובעים האחרים חשבו על התוכן שבו אנחנו עוסקים אבל הכובע הכחול חושב על תהליך החשיבה: איך אנחנו מגדירים את המצב?מה ברצוננו להשיג? כשנחבוש את הכובע הכחול ננסה להסיק מסקנות, להגיע לתוצרים ולערוך סיכומים.

כולנו זקוקים לחשיבה רחבה.

חשיבה רחבה פירושה היכולת לחשוב על נושא מסויים מהיבטים שונים. ששת כובעי החשיבה הם כלי יעיל בהזדמנויות שבהן כל אחד נוטה להתקבע בעמדתו ולהתמקד בביטול טענת האחר. אבל, יכול גם לשמש בעת חשיבה עצמית על עניין שרוצים להתחשב בהיבטים ונקודות מבט וזמן שונים.

תגובות פייסבוק

תגובות

מחשבה אחת על “איך הופכים בעל תפקיד פיננסי בארגון מיומן למצוין?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *